Τα πόδια μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από το περπάτημα, την ορθοστασία, την άθληση, τα ακατάλληλα υποδήματα, και πολλές φορές από την μη εξειδικευμένη περιποίηση, δημιουργώντας διαφορά προβλήματα σε αυτά, όπως κάλους, σκληρύνσεις, πληγές, φουσκάλες, φλεγμονές, μύκητες, οιδήματα, έλκη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται πόνος, και συχνά να συνυπάρχει δυσκολία στην βάδιση.

Πριν από κάθε εξέταση, ζητείται από τον ασθενή να συμπληρώσει το εξειδικευμένο έντυπο λήψης ιστορικού, το οποίο πληρεί όλες τις σύγχρονες προδιάγραφες για τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα (GDPR).

Για τον Ποδολόγο, τίποτα το ανθρώπινο δεν είναι παράξενο ή απωθητικό.

Ο ασθενής είναι ένα άτομο με πρόβλημα, που αναζητά βοήθεια για να το λύσει. Η λήψη ενός αναλυτικού ιστορικού, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη σωστή διάγνωση και την λήψη των κατάλληλων θεραπευτικών αποφάσεων. Αν δεν ανακαλύψουμε την αιτία του κακού, δεν θα δώσουμε και οριστική λύση.

Τελειώνοντας με την λήψη του ιστορικού, ο ασθενής εξετάζεται στο ποδοσκόπιο, ένα όργανο ειδικά φτιαγμένο για την ανάλυση των πελμάτων, το οποίο εμφανίζει μια πραγματική εικόνα του πέλματος του ποδιού, επισημαίνοντας τα σημεία του μεγαλύτερου και του ελάχιστου φορτίου.

Στη συνέχεια, ο ασθενής κάθεται αναπαυτικά στην ποδολογική καρέκλα, όπου πριν αρχίσουμε τον ποδολογικό καθαρισμό, προχωράμε σε λήψη φωτογραφικού υλικού της παρούσας κατάστασης του ασθενή, ώστε όταν ολοκληρωθεί το θεραπευτικό πρωτόκολλο, να μπορούμε να συγκρίνουμε το τελικό αποτέλεσμα με το αρχικό. Στη συνέχεια, αρχίζουμε τον καθαρισμό, με σύμμαχο μας τον άρτιο ποδολογικό εξοπλισμό και την χρήση κατάλληλων σκευασμάτων, που θα κάνουν την διαδικασία ευχάριστη και ανώδυνη.

Προσωπικά, δίνω έμφαση στο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με απλό τρόπο, αποφεύγοντας κατά το δυνατόν (πλην ειδικών περιπτώσεων) τις συχνά άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις.

Επίσης, ο ασθενής καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του στο Therapy Feet Center, “εκπαιδεύεται” για τις μικρές αλλαγές που ίσως χρειαστεί να κάνει στη ζωή του, ώστε να διατηρήσει το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Με την ολοκλήρωση της θεραπείας, δεν τελειώνει και η συνεργασία μας. Είμαι διαρκώς στη διάθεση των πελατών μου, παρέχοντας απαντήσεις και συμβουλές, όποτε τις χρειαστούν!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονίσω, ότι πολλοί πιστεύουν ότι ένα εξειδικευμένο κέντρο υπηρεσιών Ποδολογίας, απευθύνεται μόνο σε ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, οι οποίοι χρήζουν ειδικής περιποίησης,η αλήθεια όμως είναι, ότι οι υπηρεσίες του, αφορούν όλους τους ανθρώπους που αναζητούν μία φροντίδα ποδιών, ανώτερης ποιότητας.

Η Ποδολογική περιποίηση απευθύνεται λοιπόν, σε άτομα που έχουν παθήσεις νυχιών, σκληρύνσεις δέρματος, σε άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερη προσοχή στην περιποίηση των άκρων τους, σε άτομα τα οποία χρειάζονται περιποίηση μετά από εγχείρηση/ακρωτηριασμό (σκληρύνσεις γύρω από ουλές, κτλ.), σε άτομα μετά από τραυματισμό νυχιών, σε άτομα τα οποία δε μπορούν να περιποιούνται μόνα τους τα πόδια τους (π.χ. ηλικιωμένα άτομα, άτομα με κινητικά προβλήματα, έγκυες), και σε όλους όσους θέλουν να αναθέτουν την περιποίηση των άκρων τους σε έναν ειδικό!