Ονυχοπλαστική – Προσθετική νυχιού

H περιποίηση των νυχιών γινεται για την διατήρηση της υγείας τους, αλλα και για μια ολοκληρωμένη αισθητική παρουσία.

Η ονυχοπλαστική ή προσθετική νυχιών, είναι μία μέθοδος αποκατάστασης των προβληματικών νυχιών, από ασθένεια η κάποιο ατύχημα. Η διαδικασία πραγματοποιείται με αντιμυκητιακά προϊόντα ,και συνιστάται σε μερικά προβλήματα δυσμορφίας νυχιών, με θαυμάσιο αισθητικό αποτέλεσμα. Σε κάποιο τραυματισμό ή μερική αποκόλληση, κρίνεται απαραίτητο να εφαρμόζεται η ονυχοπλαστική, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο τραυματισμός της κοίτης, που μπορεί να δημιουργήσει παραμορφώσεις, αφού φυσικά έχει πρώτα απομακρυνθεί, και καθαριστεί, ό,τι κρίνεται απαραίτητο από τον Ποδολόγο. Οπτικά, σαν αποτέλεσμα, τα νύχια δε διαφέρουν από τα φυσικά, και η μέθοδος που χρησιμοποιείται, επιτρέπει στα φυσικά νύχια να αναπτύσσονται κανονικά.

Τι πρέπει να λαμβάνει υπόψη του κάποιος, που θέλει να κάνει προσθετική νυχιού στα νύχια των ποδιών:

  • Να γίνεται αποκλειστική χρήση ειδικών αντιμυκητιασικών προϊόντων, κατάλληλων για τη συγκεκριμένη διαδικασία.
  • Να κρίνει ο Ποδολόγος, αν στη συγκεκριμένη περίπτωση επιδέχεται να γίνει χρήση ονυχοπλαστικής, ώστε να μην είναι αποκλειστικό κριτήριο το αισθητικό κομμάτι, εις βάρος της υγείας των νυχιών.
  • Ο Ποδολόγος να είναι γνώστης της τεχνικής, καθώς η γνώση της ονυχοπλαστικής και η σωστή τοποθέτηση των προϊόντων είναι υψίστης σημασίας, ώστε να μην επιβαρυνθεί το νύχι, δημιουργώντας του επιπλέον προβλήματα ή να δημιουργηθεί μούχλα από το κενό της λανθασμένης τοποθέτησης.
  • Η παρακολούθηση του νυχιού μετά την προσθετική τοποθέτηση, να είναι τακτική και να αφαιρεθεί το υλικό που έχει τοποθετηθεί, όταν κριθεί απαραίτητο, ώστε να γίνει εγκαίρως αντιληπτή οποιαδήποτε αλλαγή στην πορεία του νυχιού.

Σχετικές Υπηρεσίες