Ο ποδολόγος έρχεται να ανατρέψει την μέχρι τώρα πεποίθηση, ότι η λύση στα δυσμορφικά νύχια που εισχωρούν στο δέρμα, αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με χειρουργική επέμβαση. Τα νύχια, εκτός από εκ γενετής δυσμορφίες, κυρίως λόγω κληρονομικότητας, είναι παράλληλα ευαίσθητα σε τραυματισμούς και μικροβιολογικές λοιμώξεις, ικανές να αλλάξουν την ορθή πορεία έκφυσης του νυχιού.

Η ορθονυχία (σύνθετη λέξη από τις λέξεις: ορθώνω και όνυχα), είναι η λύση για να αποφευχθεί ένα επώδυνο χειρουργείο αφαίρεσης νυχιού, που τις περισσότερες φορές, είναι χωρίς αποτελέσματα ή μπορεί και να επιφέρει χειρότερα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα.

Είναι η μέθοδος, που χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των νυχιών, που έχουν εισχωρήσει στο δέρμα. Σε περιπτώσεις που μπορεί να είναι απλές, μπορεί όμως να είναι και ιδιαίτερα επώδυνες, εμποδίζοντας ακόμα και τη βάδιση, και μάλιστα να συνοδεύονται από φλεγμονή, κoκκίωμα ή υπονυχία εξόστωση/ οστεοχόνδρωμα.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

  • Άμεση ανακούφιση από τον πόνο.
  • Αποφυγή των επώδυνων εγχειρήσεων (σπουδαίο πλεονέκτημα κυρίως για τους διαβητικούς).
  • Καμία απουσία από την εργασία.
  • Άμεση χρήση των παπουτσιών από την πρώτη εφαρμογή.
  • Άμεση ενασχόληση με τις αθλητικές δραστηριότητες.
  • Φυσιολογική επανέκφυση του όνυχα μέσα σε λίγους μήνες.

Στο Therapy Feet Center χρησιμοποιούμε διαφορετικές τεχνικές ορθονυχιας, οπως B/S SPANGE-Yαλώδης Νάρθηκας, NITI WIRE-Ελαστικό νήμα τιτανίου, UNIBRACE ARKADA SYSTEM, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύση σε όλες τις περιπτώσεις. Το ποια μέθοδος θα εφαρμοστεί, εξαρτάται από το πρόβλημα.

Σχετικές Υπηρεσίες