Τραυματισμοί Νυχιών

O τραυματισμός των νυχιών είναι η πιο συχνή αιτία επίσκεψης στο ποδολογικό κέντρο, και συνήθως προκαλείται από ατύχημα, δηλαδή από χτύπημα του δαχτύλου ή πτώση αντικειμένου σε αυτό. Άλλες αιτίες τραυματισμού, είναι η πίεση που ασκείται στα πόδια μας, από την χρήση ακατάλληλων υποδημάτων, από την υπερβολική βάδιση, από τον λάθος τρόπο βάδισης, από έντονες αθλητικές δραστηριότητες, από παντελή έλλειψη περιποίησης, η οποία με τη σειρά της έχει οδηγήσει σε παραμορφώσεις των νυχιών, που τα πιέζουν και δημιουργούνται μικροτραυματισμοί.

Η σοβαρότητα του τραύματος, ποικίλει ανάλογα με την αιτία πρόκλησης. Ο τραυματισμός του νυχιού συχνά οδηγεί σε έναν σκούρο χρωματισμό, το υπονύχιο αιμάτωμα, που προκαλείται από τη συγκέντρωση αίματος κάτω από το νύχι. Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσουν σε άτακτο σπάσιμο των νυχιών ή της αποκόλλησης τους από την κοίτη.

Τραυματισμοί νυχιών συμβαίνουν, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, όλων των ηλικιών, καθώς και σε παιδιά. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες ομάδες που μπορεί να εμφανίσουν τραυματισμό νυχιών πιο συχνά, οπως για παράδειγμα αθλητές και ευπαθείς ομάδες, οπως διαβητικοί, καρκινοπαθείς, άτομα που ακολουθούν χρόνιες φαρμακευτικές αγωγές, με αποτέλεσμα τα νύχια τους να είναι ευθραυστα ή παραμορφωμένα.

Ο Ποδολόγος εξετάζει με λεπτομέρεια την έκταση της βλάβης , καθώς ο τρόπος αντιμετώπισης και θεραπείας, θα κριθεί απο τη σοβαρότητα της κατάστασης, ώστε να εξασφαλιστεί η ορθή επανέκφυση του τραυματισμένου νυχιού, και να αποφευχθούν τυχόν μολύνσεις.

Σχετικές Υπηρεσίες